Βέροια: Ενώπιον του ανακριτή η 29χρονη παιδοκτόνος

Απολογείται στον ανακριτή αυτή την ώρα η 29χρονη που σκότωσε το μωρό της στη Βέροια.

Λίγο πριν τις 11:00 η 29χρονη που σκότωσε το μωρό της στη Βέροια πέρασε το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθεί. Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας 02/01 η γυναίκα οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Βέροιας, όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ η κηδεία του άτυχου κοριτσιού πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο με παρόντες τη γιαγιά, τον παππού και τον θείο της.

Η μόνη υπερασπιστική κατεύθυνση που έχει η φερόμενη παιδοκτόνος είναι τα ψυχολογικά προβλήματα που ανέφερε ο δικηγόρος της, με την ίδια ωστόσο να αρνείται ακόμα και αυτά και να δηλώνει ότι δεν το σκότωσε εκείνη και πως το βρέφος μπουσούλισε και έπεσε στο νερό και εκείνη δε γνώριζε κολύμπι για να βουτήξει να το σώσει.

Η 29χρονη είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική

Η 29χρονη, σύμφωνα και με τον δικηγόρο της Αντώνη Μπιδέρη, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική τουλάχιστον δέκα φορές.

Ο κ. Μπιδέρης μιλώντας στην τηλεόραση του «Star» και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», υποστήριξε πως «η 29χρονη δεν είχε συναίσθηση της κατάστασης και μάλιστα, ρωτούσε αν το παιδί της είναι ζωντανό». Βέβαια, αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με το γεγονός ότι η ίδια υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου έριξε το βρέφος.

«Από την πρώτη στιγμή η μητέρα αρνείται την κατηγορία. Η γυναίκα αυτή είναι ένα πονεμένο πλάσμα. Εγώ από ότι έχω αντιληφθεί είναι ένα τρομαγμένο κορίτσι, που μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν είχε καταλάβει τι έχει συμβεί. Αν το παιδί είναι εν ζωή ή όχι. Ζήτησε να το δει, και σήμερα το πρωί, μέχρι τη στιγμή που της ανακοίνωσαν ότι έχει ολοκληρωθεί και η κηδεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της 29χρονης.

«Ουδέποτε, σε όλο το φάσμα αυτής της δικογραφίας, δεν έχει ομολογήσει ότι προέβη στην πράξη που της καταλογίστηκε», σχολίασε για το αν έχει ομολογήσει. Σε ερώτηση για το αν πράγματι αυτή υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο, ο κ. Μπιδέρης απάντησε πως «Αυτό έχει γίνει, η ίδια οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο».

«Είναι ένα αίτημα που πιθανότατα θα ενταχθεί στη δικογραφία, για να γίνει ψυχική πραγματογνωμοσύνη. Την ήρεμη ψυχική κατάσταση δεν μπορούμε να την κρίνουμε εμείς. Θα πρέπει να εξεταστεί από τους επιστήμονες, για το κατά πόσο είναι πραγματική ή πλασματική η ήρεμη ψυχική κατάσταση», είπε ακόμα για το ενδεχόμενο να ζητηθεί ψυχιατρική εξέταση.

Βέροια-29χρονη: «Δεν μπορούσα να πέσω στο νερό να τη βγάλω»

Η φερόμενη ως δολοφόνος μητέρα μίλησε στο MEGA και ανέφερε ότι οι κατηγορίες που της αποδίδονται είναι ψευδείς και πως αγαπούσε πολύ την κόρη της, επιμένοντας πως το μικρό κορίτσι μπουσούλησε και έπεσε στο ποτάμι, με αποτέλεσμα μετά να μην μπορεί να την βγάλει από μέσα.

«Με κατηγορούν για πράγματα τα οποία δεν έχω κάνει. Λένε ότι εγώ σκότωσα το μωρό. Ότι είχα ψυχολογικά προβλήματα και ότι το πέταξα στο ποτάμι. Την αγαπούσα την κόρη μου πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι ότι η μικρή μπουσούλησε κι έπεσε στο ποτάμι.», είπε αρχικά.

Πρόσθεσε στη συνέχεια «Πήγαμε βόλτα στο ποτάμι, είχε ωραία μέρα και την πήγα βόλτα. Και την άφησα κάτω για λίγο. Την είχα στα πόδια μου, μετά την άφησα κάτω και πήρα το κινητό και αφαιρέθηκα και η μικρή έπεσε μέσα στο ποτάμι. Αυτό. Μετά δεν, δεν μπορούσα να την βγάλω από μέσα. Ναι, δεν μπορούσα να πέσω στο νερό να την βγάλω».

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share