Μοσχάτο: Τι έδειξε η ιατροδικαστική – Οι μηνύσεις που δεν έγιναν μετά τον ξυλοδαρμό του 50χρονου

Απαγχονισμό «έδειξε» η ιατροδικαστική εξέταση στην υπόθεση του 50χρονου που εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του στο Μοσχάτο.

Τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης που έφτασαν στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του 50χρονου προήλθε όταν απομακρύνθηκε η καρέκλα από τα πόδια του, με αποτέλεσμα τον απαγχονισμό του από μονόζυγο στο οποίο είχε περάσει τη θηλιά του. Έτσι, αποκλείστηκε το σενάριο του στραγγαλισμού.

Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική καθώς αποκλείει την εκδοχή πρώτα να δολοφονήθηκε ο 50χρονος και στη συνέχεια να τοποθετήθηκε στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός (κρεμασμένος από το μονόζυγο). Σημειώνεται ότι η 47χρονη που συνελήφθη είχε καταθέσει ότι πριν τον απαγχονισμό του ασφαλιστή είχε αποπειραθεί να τον πνίξει με κορδόνι. Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό της ότι δεν κατάφερε να τον στραγγαλίσει.

Η 47χρονη υποστήριξε ότι ο 50χρονος χρωστούσε στην ίδια και σε συγγενικά της πρόσωπα περίπου 150.000-200.000 ευρώ και ότι είχε πάει στο σπίτι του ασφαλιστή για να διεκδικήσει τα χρήματά της. Όταν ο 50χρονος ανέβηκε στην καρέκλα για να αυτοκτονήσει, τότε εκείνη του απομάκρυνε την καρέκλα (όπως υποστήριξε η συλληφθείσα).

Λίγες ημέρες νωρίτερα, το περασμένο Σάββατο, ο 50χρονος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από άτομα που δήλωναν εξαπατημένα από εκείνον, καθώς του έδωσαν χρήματα για επενδύσεις και κατάλαβαν εκ των υστέρων ότι έπεσαν θύματα απάτης. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι την περασμένη Παρασκευή κάποιοι από αυτούς που είχαν δώσει χρήματα στον ασφαλιστή για επενδύσεις, με την προσδοκία ότι θα εισπράττουν τόκους, ζήτησαν πίσω τα χρήματά τους και έτσι ξεκίνησε η ένταση των πιέσεων προς τον ασφαλιστή.

Μετά τον ξυλοδαρμό του 50χρονου το περασμένο Σάββατο στο γραφείο του στην Καλλιθέα, επενέβη η Αστυνομία που κλήθηκε στο σημείο για το επεισόδιο. Τα άτομα που τον χτύπησαν ισχυρίστηκαν ότι τους έχει εξαπατήσει και ότι τους χρωστάει χρήματα. Τόσο αυτοί όσο και ο ασφαλιστής οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας.

Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν, ωστόσο, ότι στο Α.Τ. ούτε ο 50χρονος επιθυμούσε να υποβάλλει μήνυση σε βάρος αυτών που τον ξυλοκόπησαν αλλά ούτε αυτοί που δήλωναν εξαπατημένοι από τον 50χρονο επιθυμούσαν να υποβάλουν μήνυση για απάτη.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share