57χρονος προσποιούταν τον λογιστή και έκλεβε από ηλικιωμένους κοσμήματα και χρήματα

Ελληνική Αστυνομία: Συνελήφθη 57χρονος που έκλεβε ηλικιωμένους προσποιούμενος τους ηλικιωμένους – Έκλεβε από τα ανυποψίαστα θύματα κοσμήματα και λεφτά

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 19-1-2023, στα Καμίνια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, 57χρονος ημεδαπός, για απάτες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Έπειτα από έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, επετεύχθη η ταυτοποίηση και ο εντοπισμός του 57χρονου στην περιοχή των Καμινίων.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης του, τουλάχιστον από τις αρχές του 2020, ο 57χρονος προσποιούμενος, κατά περίπτωση, τον λογιστή, τον τεχνικό μέτρησης κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, τον συντηρητή συστημάτων φυσικού αερίου, πρόσωπο που τακτοποιούσε θέματα κτηματολογίου και πολεοδομίας, εισερχόταν στις οικίες ηλικιωμένων προσώπων και αφαιρούσε χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Μετά από έρευνα στην οικία του στην περιοχή των Καμινίων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και τιμαλφή, για τα οποία δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατοχή τους και το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν, συνολικά, 11 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων διαπραχθείσες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share