Κυψέλη: Ξεκινά η δίκη για τη φρικιαστική δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα


Κυψέλη: Τον σκότωσαν και τον έθαψαν στην ταράτσα του σπιτιού – Τα φρικτά βασανιστήρια που έζησε

Αναβιώνει τη Δευτέρα στην δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών το φρικιαστικό έγκλημα στην Κυψέλη με θύμα τον 7χρονο Ανδρέα. Το κατηγορητήριο της μητέρας αποκαλύπτει τα φρικτά βασανιστήρια που έζησε το παιδί τις τελευταίες ώρες του.

Η υπόθεση θανάτου του 7χρονου Ανδρέα που βρέθηκε θαμμένος στην ταράτσα του σπιτιού όπου έμενε με τη μητέρα και τον πατριό του στην Κυψέλη είχε προκαλέσει ανατριχίλα. Για το έγκλημα είχαν συλληφθεί η μητέρα του και ο πρώην σύντροφός της. Αφού τον σκότωσε, γιατί όπως είπε έκανε φασαρία, τον έθαψε στην ταράτσα του σπιτιού και μετά κουβαλούσε επί πέντε χρόνια τα οστά του παιδιού σε εργαλειοθήκη.

Η μητέρα του 7χρονου θα είναι η μοναδική κατηγορούμενη που θα καθίσει τη Δευτέρα στο εδώλιο του δικαστηρίου στη δίκη για ένα από τα πιο σοκαριστικά εγκλήματα των τελευταίων ετών.

Κυψέλη: Τα βασανιστήρια στον μικρό Ανδρέα λίγο πριν καταλήξει

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η μητέρα του παιδιού ήταν μπροστά όταν ο πρώην σύντροφός της σκότωσε και έθαψε το παιδί στην ταράτσα. Είχαν αφήσει το αγοράκι, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, νηστικό και με ελάχιστο νερό επί δύο ημέρες. Τα όσα βασανιστικά έζησε το παιδί την ημέρα του θανάτου του προκαλούν φρίκη.

«Τον υποχρέωσε την ημέρα του θανάτου από κοινού με τον σύντροφό της εν είδει τιμωρίας και ενδεχομένως με ακινητοποιημένα τα χέρια του να στέκεται όρθιος στον τοίχο σε μια γωνιά του σπιτιού επί πολλές ώρες, με συνέπεια το θύμα να περιέλθει σε κατάσταση έντονης ψυχικής και σωματικής αδυναμίας και δεν αφαίρεσε την μονωτική ταινία, πάχους πέντε εκατοστών, που είχε τοποθετήσει στο παιδί ο σύντροφός της προκαλώντας έτσι στον ανήλικο ασφυξία», αναφέρει το κατηγορητήριο.

Το παιδί πέθαινε και η μητέρα, σύμφωνα με τις καταθέσεις, έπαιζε παιχνίδια στον υπολογιστή. Η αποκάλυψη του εγκλήματος έγινε μετά από μία πληροφορία στην αστυνομία τον περασμένο Φεβρουάριο. Γρήγορα ανακάλυψαν ότι κανείς δεν είχε δει τον μικρό Ανδρέα για πέντε χρόνια.

Η μητέρα σε όσους τη ρωτούσαν απαντούσε ότι έμενε στην Πολωνία με τον πατέρα του. Από την ημέρα της σύλληψής της όλοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να βλέπει νεκρό το παιδί και να μην καταγγέλλει τον δολοφόνο του. Πώς είναι δυνατόν επί πέντε χρόνια να καλύπτει ένα έγκλημα, καθώς η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν άγγιξε το παιδί.

Κυψέλη: «Η μητέρα δεχόταν απειλές από τον σύντροφό της να το καταγγείλει»

Ο δικηγόρος της μητέρας, Θανάσης Κονδυλίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, υποστήριξε ότι η κατηγορούμενη φοβόταν να καταγγείλλει το φρικιαστικό έγκλημα.

«Φοβόταν τον ίδιο. Ήταν αυτός που κακοποιούσε τα παιδιά. Ήταν αυτός που κακοποιούσε την ίδια, αυτός οποίος τους εκβίαζε ότι “αν φύγετε, αν μιλήσετε, θα πάθετε τα ίδια”. Τη χτυπούσε, την έδερνε, την κακοποιούσε… Η μητέρα δεν είχε εικόνα τι συνέβαινε. Ήταν γυρισμένη πλάτη, δεν είχε καμία επαφή. Άκουσε το παιδί να πέφτει κάτω και τότε συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί».

Η αδελφή του Ανδρέα πρόλαβε και σώθηκε και πλέον ζει με ανάδοχη οικογένεια. Η κατηγορούμενη μητέρα ισχυρίζεται τώρα ότι όταν βγει από τη φυλακή, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να στηρίξει την κόρη της. Ο σύντροφος της μητέρας έδωσε τέλος στη ζωή του μέσα στη φυλακή, ενώ μάρτυρας εναντίον της θα καταθέσει η ίδια η μητέρα της.

Με πληροφορίες από Star

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share