Ένταση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας – Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας απέναντι στο αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου

Ράμμου κατήγγειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αποχώρησαν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ένταση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις από την πλευρά της πλειοψηφίας για «μπλόκο» στο αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμα, που νωρίτερα με επιστολή του ζήτησε της σύγκλησή της ώστε να ενημερώσει για τα αποτελέσματα της έρευνάς του.

Κατρούγκαλος: Η ΝΔ αποφάσισε την αυτοκατάργηση της Επιτροπής

Σε υψηλούς τόνους η δήλωση του μέλους της Επιτροπής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου για το θέμα: «Θλιβερή η σημερινή μέρα για τη Βουλή και τον Κοινοβουλευτισμό. Η πλειοψηφία της ΝΔ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποφάσισε ουσιαστικά την αυτοκατάργησή της, να μην ασκήσει δηλαδή τις αρμοδιότητες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ,ο κ. Ράμμος ζήτησε να προσέλθει και να ενημερώσει την Επιτροπή για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Βουλευτές της πλειοψηφίας επιτέθηκαν στον ίδιο και στην Αρχή με προσβλητικές και ανοίκειες εκφράσεις αυτοκαταργώντας τις αρμοδιότητες της Επιτροπής. Σ´ αυτή την προσπάθεια, συνωμοσία θα έλεγα συσκότισης που θέλει να επιβάλει η Κυβέρνηση στο μέγα αυτό σκάνδαλο των υποκλοπών.

Και δυστυχώς δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός, η απαράδεκτη σήμερα στάση της ΝΔ. Είναι ένας ακόμη κρίκος σε μία σειρά εκτροπών από το Σύνταγμα με τελευταία την αντισυνταγματική γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που καταδικάστηκε σύσσωμα από το σύνολο των συνταγματολόγων. Η ΝΔ δεν θα μπορέσει να κρατήσει μακριά από τις ευθύνες του τον Πρωθυπουργό, ο οποίος βαρύνεται τόσο για το σκάνδαλο καθεαυτό των υποκλοπών όσο και για την προσπάθεια κουκουλώματός του. Θα έρθει ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με τις δυνατότητες που δίνει στην αντιπολίτευση ο Κανονισμός της Βουλής. Το στίγμα όμως της σημερινής αντικοινοβουλευτικής τακτικής θα βαραίνει για πάντα τη ΝΔ».

Το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, είχε κοινοποιήσει το αίτημά του για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, το οποίο κοινοποιήθηκε και στον πρόεδρο της Βουλής.

Η ΑΔΑΕ ανέφερε συγκεκριμένα: «Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών τιμώντας τη συνταγματική της αποστολή και ανταποκρινόμενη στην υποχρέωση κοινοβουλευτικής λογοδοσίας, υπέβαλε στις 17 Ιανουαρίου 2023, διά του Προέδρου της, Χρήστου Ράμμου, αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κο Κ. Μπούρα για σύγκληση της Επιτροπής. Το αίτημα, που κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κο Κ.Τασούλα, αφορά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής».

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share