Νίκος Ξανθόπουλος: Η εντολή στα παιδιά του για την κηδεία

Η οικογένεια του Νίκου Ξανθόπουλου προσανατολίζεται και στο ενδεχόμενο της αποτέφρωσης, κάτι που θα γίνει γνωστό την ίδια μέρα της πολιτικής κηδείας, που θα

γίνει την Τρίτη στο Α’ Νεκροταφείο.

Η είδηση του θανάτου του Νίκου Ξανθόπουλου προκάλεσε θλίψη στο πανελλήνιο. Το «παιδί του λαού», όπως αποκαλούσαν όλοι τον Νίκο Ξανθόπουλο, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Όπως αναφέρει μάλιστα το δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, ο Νίκος Ξανθόπουλος είχε δώσει εντολή στα παιδιά του να ταφεί στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής που είχε χτίσει ο ίδιος στο κτήμα του στην Παιανία.

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν φαίνεται να είναι εύκολο να γίνει, καθώς ο νόμος δεν το επιτρέπει και χρειάζονται ειδικές άδειες από την οικεία μητρόπολη και τον δήμο. Από την άλλη, η υγεία της συζύγου του δεν αφήνει πολλά περιθώρια για κωλυσιεργία στα διαδικαστικά θέματα της ταφής, ούτε για δεύτερες σκέψεις.

Έτσι, η οικογένεια προσανατολίζεται και στο ενδεχόμενο της αποτέφρωσης, κάτι που θα γίνει γνωστό την ίδια μέρα της πολιτικής κηδείας, που θα γίνει την Τρίτη στο Α’ Νεκροταφείο.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share