Μαρτίνα Ναβρατίλοβα: Δίνει μάχη με δύο μορφές καρκίνου

Η θρυλική πρωταθλήτρια του τένις, Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, δίνει μάχη με δύο μορφές καρκίνου. «Θα παλέψω με ό,τι έχω», ανέφερε η 66χρονο Τσεχοαμερακνίδα.

Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα είχε συνηθίσει να δίνει σκληρές μάχες στα κορτ, όπου για αρκετά χρόνια ήταν η «βασίλισσα» του παγκόσμιου τένις. Η 66χρονη θρυλική τενίστρια, αναμένεται να κάνει το ίδιο και τώρα. Να δώσει ακόμα μια σκληρή μάχη, με έπαθλο αυτή τη φορά όχι κάποιο Grand Slam αλλά την ίδια της τη ζωή. Όπως ανακοίνωσε, η Ναβρατίλοβα, είναι αντιμέτωπη με δύο μορφές καρκίνου.

Πριν 13 χρόνια, μάλιστα, η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και είχε καταφέρει να βγει νικήτρια. «Αυτή η διπλή σύγκρουση είναι σοβαρή, αλλά εξακολουθεί να διορθώνεται», είπε μετά τη διάγνωση η 66χρονη άλλοτε πρωταθλήτρια. «Ελπίζω σε ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα. Θα παλέψω με ό,τι έχω», είπε επίσης.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, η κάτοχος 18 τίτλων Grand Slam διαγνώστηκε με καρκίνο στον λαιμό και στους λεμφαδένες. Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι ενήλικες επιβιώνουν για περίπου πέντε χρόνια μετά από μια τέτοια διάγνωση. Λεπτομέρειες για τη θεραπεία που θα ακολουθήσει η Ναβρατίλοβα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Πάντως, η 66χρονη δεν θα ταξιδέψει στην Αυστραλία για το τουρνουά Open αργότερα τον Ιανουάριο. Παρόλα αυτά, θα συνεχίσει να έχει τη θέση του σχολιαστή στο Tennis Channel και θα αναλύει τους αγώνες από το σπίτι της στην Καλιφόρνια.

Πηγή...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share