Αυστραλία: Ελικόπτερα συγκρούστηκαν στον αέρα – Τέσσερις νεκροί

Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Χρυσή Ακτή του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν πάνω από την παραλία.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση, από σύγκρουση μεταξύ δύο ελικοπτέρων στην Αυστραλία.

Η σύγκρουση συνέβη γύρω στις 2 το μεσημέρι (τοπική ώρα) κοντά στη δημοφιλή παραλία στη Χρυσή Ακτή, νότια του Μπρίσμπεϊν.

«Αυτά τα δύο αεροσκάφη, όταν συγκρούστηκαν, έπεσαν στην παραλία ακριβώς έξω από το Sea World Resort», είπε στους δημοσιογράφους ο αστυνομικός του Κουίνσλαντ Γκάρι Γουόρελ, περιφερειακός αξιωματικός για τη νοτιοανατολική περιοχή.

Ο Γουόρελ ανέφερε ότι ήταν δύσκολο για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να έχουν πρόσβαση στην άμμο.

Δεκατρία άτομα επέβαιναν στα δύο ελικόπτερα, σύμφωνα με την Jayney Shearman, από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Κουίνσλαντ (QAS). Από αυτούς, τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους, τρία υπέστησαν σοβαρά τραύματα και έξι είχαν ελαφρά τραύματα, μεταξύ των οποίων κοψίματα από θρυμματισμένα τζάμια. Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, είπε.

Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν συντρίμμια στην άμμο. Ο Γουόρελ είπε ότι αν και είναι πολύ νωρίς για να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία του δυστυχήματος, οι αρχικές έρευνες δείχνουν ότι το ένα ελικόπτερο απογειωνόταν και το άλλο προσγειωνόταν όταν συγκρούστηκαν.

Οι νεκροί ήταν από το ελικόπτερο που συνετρίβη. Στο άλλο ελικόπτερο έσπασε το παρμπρίζ αλλά τελικά προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Οι ανακριτικές αρχές της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων ερευνούν τα αίτια του πολύνεκρου αεροπορικού δυστυχήματος.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share