Χανίφ Κιουρέισι: Μετά από πτώση κινδυνεύει να μείνει παράλυτος

Ο Βρετανός συγγραφέας και σεναριογράφος Χανίφ Κιουρέισι, είπε ότι βρίσκεται στο νοσοκομείο και δεν μπορεί να κουνήσει τα χέρια και τα πόδια του.

Ο Βρετανός συγγραφέας και σεναριογράφος Χανίφ Κιουρέισι, γνωστός από την ταινία «Ωραίο μου πλυντήριο», νοσηλεύεται μετά από πτώση στη Ρώμη και λέει ότι είναι «ασαφές» αν θα μπορέσει ποτέ να περπατήσει ξανά ή έστω να κρατήσει στυλό.

«Την επομένη των Χριστουγέννων, στη Ρώμη (…) έπεσα», ανέφερε ο 68χρονος συγγραφέας στο Twitter. «Έβλεπα τον Μο Σαλάχ να σκοράρει απέναντι στην Άστον Βίλα, έπινα την μπίρα μου, όταν αισθάνθηκα ίλιγγο. Έσκυψα μπροστά και έπεσα. Συνήλθα λίγα λεπτά αργότερα, μέσα σε μια λίμνη αίματος».

«Νόμιζα ότι θα πέθαινα, πίστευα ότι μου έμεναν ακόμη τρεις ανάσες. Είμαι στο νοσοκομείο. Δεν μπορώ να κουνήσω χέρια και πόδια. Δεν μπορώ να ξύσω τη μύτη μου, να τηλεφωνήσω, να φάω. Όπως φαντάζεστε, είναι εξευτελιστικό (για μένα) και ταυτόχρονα είμαι βάρος για τους άλλους», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι χειρουργήθηκε στη σπονδυλική στήλη.

«Προς το παρόν, δεν ξέρουμε αν κάποια μέρα θα μπορέσω να ξαναπερπατήσω ή να κρατήσω ένα στιλό».

Ο Κιουρέισι, από Πακιστανό πατέρα και Αγγλίδα μητέρα, θέτει το θέμα της ενσωμάτωσης στα πολλά μυθιστορήματα, σενάρια και θεατρικά έργα που έχει γράψει. Είναι γνωστός για το σενάριο της ταινίας «Ωραίο μου πλυντήριο» που σκηνοθέτησε ο Στίβεν Φρίαρς. Στο πρώτο του μυθιστόρημα, τον «Βούδα των προαστίων», αφηγείται με χιούμορ την καθημερινότητα ενός εφήβου που θέλει με κάθε τρόπο να φύγει από τα προάστια όπου μεγάλωσε για να εξερευνήσει το Λονδίνο, τη δεκαετία του 1970.

Πηγή

...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share