Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ: Συγκλονίζει η τελευταία της ομιλία σε θαυμαστές του Έλβις (vid)

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο για τον θάνατο της κόρης του Έλβις Πρίσλεϊ, Λίσα Μαρί Πρίσλεϊ – Τη τελευταία ομιλία της στην θρυλική έπαυλη του βασιλιά του

ροκ εν ρολ, Graceland όπου είναι θαμμένοι ο πατέρας και ο γιος της

Μια συγκινητική ομιλία στη θρυλική Graceland έδωσε πριν από λίγες ημέρες η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ σε θαυμαστές του πατέρα της με αφορμή τον εορτασμό των 88ων γενεθλίων του την Κυριακή 8/1.

Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός είπε στο πλήθος στο κτήμα του πατέρα της στο Μέμφις ότι ήταν «οι μόνοι άνθρωποι που μπορούν να με βγάλουν από το σπίτι» με τα συγκινητικά λόγια για τον εορτασμό των 88ων γενεθλίων του την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί η κόρη του βασιλιά του ροκ εν ρολ έδειχνε «απίστευτα λυπημένη» και «πραγματικά πληγωμένη», δύο χρόνια μετά την αυτοκτονία του γιου της Μπέντζαμιν, ο οποίος είναι θαμμένος δίπλα στον Έλβις στο κτήμα της Graceland.

Επίσης στην ομιλία της η Λίζα Μαρί είπε: «Σήμερα, θα ήταν 88 ετών, είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Νομίζω ότι θα ήταν περήφανος, νομίζω ότι φέτος ήταν μια απίστευτη χρονιά. Νομίζω ότι η ταινία ήταν απίστευτη και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτήν, ελπίζω να είστε και εσείς».

Οι τραγωδίες που «σφράγισαν» τη ζωή της κόρης του Έλβις

Η ζωή της μοναχοκόρης του Έλβις Πρίσλεϊ ήταν πάντα συνδεδεμένη με τη μουσική και το Χόλιγουντ, μια ιστορία που είχε επιτυχίες, λύπες και τραγωδίες, από τον θάνατο του «βασιλιά του ροκ εντ ρολ», όταν εκείνη ήταν 9 ετών, μέχρι την αυτοκτονία του γιου της Μπέντζαμιν, ο οποίος ήταν 27 ετών όταν αυτοκτόνησε το 2020.

«Η Πρισίλα Πρίσλεϊ και η οικογένεια Πρίσλεΐ είναι συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι από τον τραγικό θάνατο της αγαπημένης τους Λίζα Μαρί. Είναι βαθιά ευγνώμονες για την υποστήριξη, την αγάπη και τις προσευχές όλων και ζητούν ιδιωτικότητα κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης στιγμής», ανέφερε το ανακοινωθέν των οικείων της.

Μοναχοπαίδι του «βασιλιά» και της Πρισίλα

Η Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ γεννήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 1968, εννέα μήνες μετά τον γάμο των γονιών της, Έλβις Πρίσλεϊ και Πρισίλα Μπολιέ, την οποία ο «βασιλιάς» γνώρισε όταν εκείνη ήταν 14 ετών. Κατά τη διάρκεια της ζωής της, η Λίζα Μαρί έπαιξε σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές μετά το διαζύγιο των γονιών της, την πρώτη μεγάλη τραγωδία της ζωής της που συνέβη όταν ήταν μόλις πέντε ετών.

Έχοντας κληρονομήσει τη θρυλική έπαυλη του μπαμπά της, την Graceland, σε ηλικία 25 ετών έγινε η μοναδική κληρονόμος ολόκληρης της περιουσίας του Έλβις, η οποία εκτιμήθηκε ότι ήταν αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 2005, η Λίζα Μαρί πούλησε το 85% της Graceland στην Industrial Media, αν και διατήρησε τον έλεγχό της, μαζί με τη μητέρα της Πρισίλα.

Είχε κάνει τέσσερις γάμους και αντιμετώπιζε προβλήματα εθισμού. Η Λίζα Μαρί παραδέχτηκε ότι έκανε κατάχρηση κοκαΐνης, έκανε πολλές φορές αποτοξίνωση και εθίστηκε στα οπιοειδή, μετά τη γέννηση των δίδυμων κοριτσιών της.

Το 1988 παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο, Ντάνι Κίου, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά: την ηθοποιό Ράιλι Κίου και τον Μπέντζαμιν Στορμ. Χώρισαν στις 6 Μαΐου 1994 και 20 μέρες αργότερα παντρεύτηκε έναν άλλο αστέρα της μουσικής, τον βασιλιά της ποπ, Μάικλ Τζάκσον, τον οποίο είχε γνωρίσει ως παιδί σε μια συναυλία του Έλβις στο Λας Βέγκας.

Η Λίζα Μαρί ήταν η πρώτη σύζυγος του Τζάκσον, με τον οποίο χώρισε το 1996. Έξι χρόνια αργότερα, αφού τον γνώρισε σε ένα πάρτι, παντρεύτηκε τον ηθοποιό Νίκολας Κέιτζ, με τον οποίο χώρισε επίσημα το 2004. Ο τέταρτος σύζυγός της ήταν ο κιθαρίστας και μουσικός παραγωγός της, Mάικλ Λόκγουντ τον οποίο παντρεύτηκε τον Ιανουάριο του 2006. Μαζί του απέκτησε τις δίδυμες Χάρπερ Βίβιαν Αν και Φίνλει Άαρον Λαβ Η Λίζα Μαρί και ο Μάικλ χώρισαν το 2021.

Η αυτοκτονία του γιου της

Η Λίζα Μαρί ήταν μέλος της αμφιλεγόμενης εκκλησίας της Σαΐεντολογίας, στην οποία ανήκε από το 1997 έως το 2014, και υπέστη άλλη μια τραγωδία στη ζωή της όταν ο γιος της Μπέντζαμιν αυτοκτόνησε στις 12 Ιουλίου 2020. Η ίδια είχε αποκαλύψει ότι το τραγικό αυτό γεγονός «κατέστρεψε τη ζωή της», περιγράφοντας λεπτομερώς τον αντίκτυπο του θανάτου του σε ένα κείμενο που έγραψε για την Εθνική Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Πένθος.

O Mπέντζαμιν Κίου με την αδερφή του ΡάϊλιΑΡ

Σε ένα κείμενο για το «People» είχε πει οτι «δεν θα το ξεπεράσει ποτέ», αποκαλύπτοντας ότι οι φίλοι της σταμάτησαν να επικοινωνούν μαζί της καθώς περίμεναν να «επιστρέψει στην κανονική ζωή». Ο Μπέντζαμιν Κίου αυτοπυροβολήθηκε στην έπαυλη της οικογένειάς του τον Ιούλιο του 2020 σε ηλικία 27 ετών μετά από καυγά με τη φίλη του. Η έκθεση αυτοψίας αποκάλυψε ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης και είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Έξι μήνες νωρίτερα, είχε προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του και στη συνέχεια πέρασε τρεις εβδομάδες σε κέντρο αποτοξίνωσης τέσσερις μήνες πριν φύγει από τη ζωή. Ο Kίου είχε επιχειρήσει τρεις φορές στο παρελθόν να κάνει αποτοξίνωση, αλλά δεν κατάφερε να την ολοκληρώσει ποτέ.

Το πένθος είναι, «απίστευτα μοναχικό» ειχε πει και ενώ οι άνθρωποι δείχνουν την υποστήριξή τους «στην έξαψη της στιγμής», σύντομα επιστρέφουν στις δικές τους ζωές, «και περιμένουν από εσάς να κάνετε το ίδιο».

«Αν είστε απίστευτα τυχεροί, λιγότεροι από μια χούφτα θα παραμείνουν σε επαφή μαζί σας μετά τον πρώτο μήνα περίπου. Δυστυχώς, αυτή είναι η σκληρή αλήθεια για τους περισσότερους. Έτσι, αν γνωρίζετε κάποιον που έχασε ένα αγαπημένο του πρόσωπο, ανεξάρτητα από το πόσος καιρός έχει περάσει, παρακαλούμε τηλεφωνήστε του για να δείτε πώς τα πάει. Πηγαίνετε να τους επισκεφθείτε, θα το εκτιμήσουν πραγματικά πολύ, περισσότερο από όσο νομίζετε…».

Είχε αποκαλύψει τέλος ότι κατηγορεί τον εαυτό της για την απώλεια κάθε μέρα και ότι την βοήθησε η εύρεση μιας ομάδας υποστήριξης με ανθρώπους που έχουν περάσει την ίδια δοκιμασία.«Τίποτα, απολύτως τίποτα δεν απομακρύνει τον πόνο, αλλά η εύρεση υποστήριξης μπορεί μερικές φορές να σε βοηθήσει να νιώσεις λιγότερο μόνος», είπε.

Σύντομη αλλά σταθερή μουσική καριέρα

Η κόρη του Έλβις δεν κληρονόμησε τη σπουδαία φωνή του πατέρα της, αλλά έκανε τη δική της μουσική καριέρα στην οποία κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ: “To Whom It May Concern” (2003), ” Now What» (2005) και «Storm & Grace» (2012).

Τα δύο πρώτα άλμπουμ έτυχαν καλής υποδοχής, φτάνοντας στις θέσεις 5 και 9, αντίστοιχα, στα αμερικανικά charts . Από το πρώτο βγήκε το επιτυχημένο τραγούδι «Lights Out» που έγινε χρυσό, πουλώντας πάνω από 500.000 αντίτυπα.

Οι συνεργασίες της περιελάμβαναν ένα ντουέτο με τον Pat Benatar στο “Heartbreaker” στο φιλανθρωπικό γκαλά VH1 Divas Duets και ένα «ντουέτο» με τον πατέρα της στο «In the Ghetto», το οποίο είχε κυκλοφορήσει αρχικά ο Έλβις το 1969. Η Λίζα Μαρί πέθανε στα 54 της και έμεινε από τη μητέρα της, Πρισίλα Πρίσλεϊ, τις τρεις κόρες της και έναν θετό αδερφό, τον Ναβαρόνε Γκαριμπάλντι.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share