Ασφυκτιούν τα βρετανικά νοικοκυριά

Οι πιέσεις του κόστους ζωής μετά την ενδέκατη αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας κατακλύζουν τα βρετανικά πρωτοσέλιδα. Ο ρυθμός με τον οποίο ανεβαίνουν οι τιμές παραμένει κοντά στο

υψηλότερο επίπεδό εδώ και 40 χρόνια. Το κόστος των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών αυξήθηκε κατά περίπου 18% το έτος έως τον Φεβρουάριο, το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 45 ετών σχολιάζει η εφημερίδα Guardian. Οι αυξήσεις στο κόστος των αυγών, του πλήρους γάλακτος και του γάλακτος χαμηλών λιπαρών έφτασαν στο 32,5%, 34,4% και 42,2% αντίστοιχα.

Περίπου το 3% των βρετανικών νοικοκυριών στο Ηνωμένο Βασίλειο, τουλάχιστον 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι, χρησιμοποίησαν τράπεζα τροφίμων το έτος έως τον Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, όπως αναφερει το BBC.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου μία στις εννέα (11%) οικογένειες λαμβάνουν κρατικά επιδόματα λόγω χαμηλού εισοδήματος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας και Συντάξεων ενώ 4,2 εκατομμύρια παιδιά εκτιμάται ότι ζούν κάτω από το όριο της φτώχειας στο έτος έως τον Μάρτιο του 2022, μια αύξηση από 3,9 εκατομμύρια που ήταν το προηγούμενο έτος.

Η Μπέκα Λιον, επικεφαλής του τμήματος παιδικής φτώχειας στο Save the Children UK, σχολιάζει ότι: «Οι οικογένειες χρειάζονται ένα κατάλληλο σύστημα παροχών που να τις προστατεύει από τις κακουχίες και να σημαίνει ότι τα παιδιά μπορούν να μεγαλώσουν χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζουν πώς μοιάζει το εσωτερικό μιας τράπεζας τροφίμων».

Ανταπόκριση – Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου
ertnews.gr
... ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share