Πες μου το χρώμα σου, να σου πω ποιος είσαι!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα; Απάντησε στο ερώτημα αυτό προτού διαβάσεις παρακάτω... Η απάντησή σου θα πρέπει να είναι αυθόρμητη. Κράτησε το πρώτο χρώμα που έρχεται στο μυαλό σου χωρίς να αναλύσεις την επιλογή σου.

Η ενστικτώδης επιλογή ενός χρώματος αποκαλύπτει πολλά για τον εαυτό σας, πώς λειτουργείτε και πώς
σας βλέπουν οι άλλοι. Λειτουργεί ως μέσο για την κατανόηση της συμπεριφοράς σας και τα γνωρίσματα του χαρακτήρα σας, καθώς και της σωματικής, πνευματικής, συναισθηματικής και πνευματικής σας κατάστασης. Αντανακλά τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τον κόσμο, αποκαλύπτει τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σας, τα τρωτά σημεία σας, τις βαθύτερες ανάγκες σας και τις προκλήσεις σας σε μία συγκεκριμένη περίοδο της ζωής σας. Σε κάθε περίπτωση, δεν σημαίνει ότι φοράτε συνεχώς το αγαπημένο σας χρώμα, αλλά είναι αυτό που σας ενθουσιάζει περισσότερο και σας ζωντανεύει μόλις το αντικρίσετε. Σίγουρα, πάντως, το σπίτι σας έχει πινελιές αυτού του χρώματος. Σωστά;

Απέχθεια ενός χρώματος

Τα χρώματα που δεν σας αρέσουν αποκαλύπτουν πάλι πολλές πτυχές του εαυτού σας, καθώς αντικατοπτρίζουν τις αδυναμίες και τα τρωτά σημεία σας. Τα απεχθή

χρώματα για εσάς αφορούν ορισμένους τομείς που πρέπει να δώσετε προσοχή ή σχετίζονται με αρνητικές αναμνήσεις από το παρελθόν σας. Τι θα λέγατε να ενσωματώσετε μία μικρή πινελιά όσων χρωμάτων σας προκαλούν δυσφορία; Με αυτόν τον τρόπο θα εξισορροπήσετε την ενέργειά σας, ενώ η

απόλυτη απόρριψη χρωμάτων επιφυλάσσει για εσάς ανισορροπία.

Όλοι έχουν αγαπημένο χρώμα;

Οι περισσότεροι από εμάς συνεχίζουμε να έχουμε ως αγαπημένο χρώμα το ίδιο με εκείνο από την παιδική ηλικία. Κάποιοι άλλαξαν αυτό το χρώμα μία ή περισσότερες φορές μεγαλώνοντας, ενώ άλλοι έμειναν πιστοί σε αυτό. Πράγματι, πολλοί το αντικαθιστούν με ένα άλλο χρώμα ανάλογα με τις ανάγκες τους εκείνη την εποχή, αλλά σύντομα επανέρχονται στο αρχικό αγαπημένο τους μόλις εκπληρωθούν οι εν λόγω ειδικές ανάγκες.

Όσοι θεωρούν ότι δεν έχουν αγαπημένο χρώμα, απλά ας ρίξουν μία ματιά στα ρούχα που φορούν και στη διακόσμηση του σπιτιού ή του γραφείου τους. Ποια είναι τα χρώματα που κυριαρχούν; Αυτά λοιπόν θα είναι τα χρώματα που αντανακλούν την προσωπικότητά και τις βαθύτερες ανάγκες τους.

Τι αποκαλύπτει το αγαπημένο σας χρώμα για την προσωπικότητά σας;

Αν το αγαπημένο σας χρώμα είναι το κόκκινο, είστε προσανατολισμένοι στη δράση με μια βαθιά ανάγκη για σωματική ικανοποίηση,

ενώ βιώνετε τη ζωή μέσα από τις πέντε αισθήσεις.

Αν το πορτοκαλί είναι το αγαπημένο σας χρώμα, έχετε ανάγκη να συναναστρέφεστε συνεχώς με ανθρώπους και να γίνετε αποδεκτοί σε ένα κοινωνικό σύνολο. Επίσης, σας αρέσουν οι προκλήσεις και οι περιπέτειες στη ζωή σας.

Επιλέγοντας το κίτρινο ως το αγαπημένο σας χρώμα σημαίνει ότι είστε οργανωτικοί και τακτικοί στην καθημερινότητά σας, ενώ επιδιώκετε την ανεξαρτησία σας μέσα από την έμπνευση και τη δημιουργία νέων ιδεών.

Το πράσινο υποδηλώνει τη βαθιά ανάγκη σας να ανήκετε κάπου, να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε και να αισθάνεστε ασφαλείς. Σας ενδιαφέρει η αποδοχή και η αναγνώριση των καθημερινών πραγμάτων που κάνετε για τους άλλους. Απλά ένα «ευχαριστώ» είναι αρκετό.

Οι λάτρεις του μπλε αναζητούν την εσωτερική γαλήνη και την αλήθεια, επιθυμούν να ζήσουν τη ζωή τους σύμφωνα με τα ιδανικά και τις πεποιθήσεις τους, χωρίς να χρειάζεται να αλλάξουν την άκαμπτη άποψη τους περί ζωής για να ικανοποιήσουν τους άλλους.

Οι λάτρεις του μοβ ή του βιολετί επιθυμούν διακαώς τη συναισθηματική ασφάλεια και τη δημιουργία τάξης και τελειότητας σε όλους τους τομείς. Μπορεί επίσης να έχουν έντονη επιθυμία να συμμετέχουν σε ανθρωπιστικές δράσεις με σκοπό τη στήριξη ευπαθών ομάδων.

Αν το χρώμα της προσωπικότητά σας είναι το ροζ, σας ενδιαφέρει η αποδοχή και η αγάπη άνευ όρων.

Αν το τυρκουάζ είναι το αγαπημένο σας χρώμα, επιδιώκετε τη συναισθηματική ισορροπία. Πρωταρχικό μέλημά σας είναι η υλοποίηση των ονείρων σας σύμφωνα με τον δικό σας τρόπο και τους δικούς σας όρους.

Οι λάτρεις του καφέ αγαπούν την ασφαλή, απλή και άνετη ζωή με υποστηρικτές την οικογένεια και τους φίλους.

Το μαύρο υποδηλώνει την επιθυμία για εξουσία και έλεγχο προκειμένου να προστατεύσετε τις δικές σας συναισθηματικές ανασφάλειες.

Το λευκό εκφράζει την απλότητα στη ζωή σας και την ανεξαρτησία σας, καθώς δεν σας αρέσει να εξαρτάστε από κανέναν.

Με το γκρι ως το αγαπημένο σας χρώμα είστε ένα πρόσωπο συντηρητικό, αξιόπιστο και ήρεμο. Έχετε την τάση να συμμορφώνεστε για να διατηρήσετε την ειρήνη.

Αν το ασημί είναι το αγαπημένο σας χρώμα, είστε διαισθητικοί και διορατικοί και έχετε μια ισχυρή σύνδεση με την υψηλή πνευματική καθοδήγηση.

Το χρυσό εκπέμπει το χάρισμα, την προσωπικότητα και την ατομικότητα προσφέροντας στους άλλους ηρεμία.

Via
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share