Οι τρεις μαγικές λέξεις που μπορούν να σε πάνε παντού! –Κάθε ταξιδιώτης οφείλει να τις γνωρίζει στη γλώσσα της χώρας που ταξιδεύει..

Ποιες είναι;

Μα, το «γεια», το «παρακαλώ» και το «ευχαριστώ».

Ναι. Μπορεί αυτό να ακούγεται πολύ κοινότυπο. Και όντως, είναι. Αλλά θα ξαφνιαστείς από το
πόσοι άνθρωποι ταξιδεύουν στο εξωτερικό χωρίς ποτέ να μάθουν μια λέξη από τη γλώσσα που μιλούν οι κάτοικοι της χώρας που επισκέπτονται.

Κι ενώ η αγγλική γλώσσα είναι ευρέως διαδεδομένη σ’ ολόκληρο τον κόσμο – σχεδόν ένας στους τέσσερις μιλούν αγγλικά σε ένα «βασικό επίπεδο συνεννόησης», σύμφωνα με το Harvard Business Review – ωστόσο τα τρία τέταρτα του υπόλοιπου πλανήτη μιλούν διαφορετικές γλώσσες.

Γι’ αυτό, όταν ταξιδεύεις, σημείωσε στο κινητό σου ή κάπου που να έχεις εύκολη πρόσβαση πώς λέγονται στην τοπική γλώσσα οι λέξεις «γεια», «ευχαριστώ», «παρακαλώ» και χρησιμοποίησε τες. Κι εντάξει, μπορεί το «gracias» να είναι εύκολο να το θυμηθείς ενώ το ταϊλανδέζικο «κομπ κουν κα» να μην φτάνει εύκολα στην άκρη της γλώσσας σου, ωστόσο με την παραπάνω πρακτική και λίγη εξάσκηση, μπορείς να πετύχεις ένα καλό αποτέλεσμα.

Στο τέλος τέλος, ακόμα κι αν έχεις αμφιβολίες, προσπάθησε απλά να είσαι ευγενής και φιλικός. Είναι απίστευτο πόσο μπορεί να σε βοηθήσει ένα χαμόγελο!

Πηγή

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share