Στο κρεβάτι με τη μαμά και τον μπαμπά

τι πρέπει να κάνετε...

Μεγάλος αριθμός παιδιών αντιμετωπίζει νυχτερινές φοβίες αλλά και διάφορους τύπους διαταραχών ύπνου, όπως υπνοβασία, που έχουν ως αποτέλεσμα το παιδί να αναζητά την
ασφάλεια στο κρεβάτι των γονιών κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό μπορεί να επιτείνεται αν το παιδί απέκτησε αδερφάκι και οι γονείς έχουν το μωρό μέσα στο δωμάτιό τους.

Για να αποφύγετε ένα πιθανό πισωγύρισμα:

1. Βάλτε ένα φωτάκι νύχτας στο δωμάτιο και εξερευνήστε μαζί το δωμάτιο του παιδιού πριν κοιμηθεί. 2. Μείνετε μαζί του 3-5 λεπτά, διαβάστε ένα παραμυθάκι, χαϊδέψτε το και φιλήστε το. 3. Κάντε το ξένο περιβάλλον οικείο. Φέρτε μαζί το μαξιλάρι του παιδιού ή τα σεντονάκια του, το κουρδιστό μουσικό παιχνίδι ή το cd που το βοηθά να αποκοιμηθεί.

4. Προσπαθήστε, όταν είστε εκτός σπιτιού, να ακολουθείτε τους ίδιους κανόνες και το ίδιο περίπου πρόγραμμα όπως και στο σπίτι. 5. Δεν πρέπει ο ένας γονιός να αναιρεί τις εντολές του άλλου προς το παιδί. 6. Ποτέ μη βάζετε το παιδί για ύπνο αν μόλις το έχετε μαλώσει ή αν είναι ταραγμένο.

7. Εξηγήστε του ότι το μικρό αδερφάκι έχει ανάγκη για περισσότερη προσοχή και φροντίστε να έχουν όλα τα παιδιά το δικό τους δωμάτιο το συντομότερο δυνατό. 8. Αν το παιδί έρχεται και πάλι στο κρεβάτι σας και αποκοιμιέται εκεί, πάρτε το ήσυχα στην αγκαλιά σας και μεταφέρετέ το πίσω στο κρεβάτι του όσες φορές και αν χρειαστεί.

myworld

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share