Ευεργετικοί και βλαβεροί συνδυασμοί τροφίμων...

Βλαβεροί συνδυασμοί τροφίμων...

Αυγά με κρέας, γιαούρτι με ζεστά ροφήματα, φρέσκα φρούτα με οτιδήποτε άλλο (όταν τρώγονται ταυτόχρονα).

Είναι ενδιαφέρον και σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι μας ότι ορισμένες τροφές μπορούν να
δημιουργήσουν ανεπιθύμητα υποπροϊόντα στο έντερο κάτι που οδηγεί σε πεπτικά προβλήματα και φλεγμονές.

Γία μία καλύτερη και πιο ισορροπημένη υγεία μπορείτε να μάθετε να αποφέυγετε τους ακόλουθους ασυμβίβαστους συνδυασμούς τροφίμων. Ποτέ δεν πρέπει να πίνουμε στο ίδιο γεύμα γάλα και φρέσκο χυμό προτοκάλι μαζί. Μία συνήθεια που χαρακτηρίζει πολλούς Αμερικάνους και όχι μόνο. Τα δύο αυτά ροφήματα μαζί έχουν την τάση να πήζουν στο στομάχι και να καθιστούν δύσκολη την πέψη του υπόλοιπου γεύματος.

Γάλα σε συνδυασμό με κρέας, ψάρια, αυγά, μπανάνες, γιαούρτι ή ξινά φρούτα. Γενικότερα, μην πίνετε γάλα με το φαγητό. Να το πίνετε πάντα μόνο του και καλύτερα πάντα το πρωί. Η παστερίωση καταστρέφει τα φυσικά ένζυμα που βρίσκονται στο γάλα τα οποία το καθιστούν έυπεπτο. Το γάλα πήζει όταν φθάνει στο στομάχι, πήζει με άλλα τρόφιμα και εμποδίζει τις άλλες τροφές από το να χωνευτούν. Μία καλή εναλλακτική του γάλακτος είναι και το γάλα από αμύγδαλα.

Γιαούρτι με γάλα, αυγά, ζεστά ροφήματα, τυριά, ψάρια, ντομάτες, πατάτες, μελιτζάνες ή λεμόνια.

Αυγά με γάλα, κρέας, ψάρι, γιαούρτι, τυρί, φρούτα ή φασόλια.

Φρέσκα φρούτα με άλλα τρόφιμα, δεδομένου ότι πολλά δημιουργούν «ξινούς χυμούς» μέσα στο στομάχι. Τα μαγειρεμένα φρούτα μπορούν να συνδυαστούν πιο εύκολα με άλλα τρόφιμα. Αποφύγετε να καταναλώνετε φρέσκα φρούτα ως επιδόρπιο μετά τα γεύματα καθώς η ενέργεια των φρούτων δεν πρέπει να εκτίθεται σε θερμά πεπτικά οξέα. Πάντα τα φρούτα πρέπει να τρώγονται σκέτα και πριν ή μετά από 2 ώρες από το μεσημεριανό ή το βραδινό φαγητό. Τα φρούτα χωνεύονται τόσο γρήγορα που ακόμα και πριν φθάσουν στο στομάχι, έχουν ήδη μερικώς χωνευτεί. Όταν αναμιγνύονται με άλλα φαγητά, τα υπολείματα των φρούτων θα σαπίσουν και θα ζυμωθούν. Μία σημαντική λεπτομέρεια – το πεπόνι πάντα πρέπει να τρώγεται σκέτο και όχι σε συνδυασμό με άλλα φρούτα. Προτάσεις για ευεργετικούς συνδυασμούς τροφίμων Υδατάνθρακες και λαχανικά όπως καστανό ρύζι και λαχανικά.

Ζωϊκή πρωτεϊνη και μη – αμυλούχα λαχανικά βοηθούν την εύκολη πέψη, η οποία θα ενισχύσει την ικανότητα ενός ανθρώπου να απορροφάει εύκολα τα θρεπτικά συστατικά. Σας προτείνουμε γαρίδες σε μία φωλιά από πράσινη σαλάτη με αγγούρι και μάραθο.

Για πρωϊνό προτείνουμε μία δροσερή και φρέσκια φρουτοσαλάτα χωρίς κάποιο ρόφημα.

Ο φρέσκος χυμός πορτοκάλι σε συνδυασμό με ένα μπολ βρώμης καθαρίζει τις αρτηρίες και αποτρέπει τις καρδιακές προσβολές.

Προσπαθήστε να καταναλώνετε τις πρωτεϊνες κυρίως τις ζωϊκές το μεσημέρι για να εξασφαλίσετε μία σωστή πέψη.

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share