10 συμβουλές για να γίνετε ακαταμάχητα γοητευτικοί

Αν θέλετε, που σίγουρα θέλετε, να γίνετε το άτομο που όλοι θέλουν να κάνουν παρέα μαζί του και αν θέλετε, που σίγουρα θέλετε, το τηλέφωνό σας να χτυπάει διαρκώς με καλέσματα από το αντίθετο φύλο, τότε ένας τρόπος υπάρχει να το πετύχετε αυτό…


Εκτός από ένα καλό αποσμητικό (που είναι το αυτονόητο για κάποιους), υπάρχουν ακόμα 10 τρόποι και συνήθειες κοινωνικής συμπεριφοράς, τις οποίες αν ασκήσετε θα γοητεύσετε τους άλλους, στον ίδιο βαθμό που γοητεύεστε κι εσείς όταν κάποιος θυμάται το όνομά σας, ακόμα και αν έχετε καιρό να βρεθείτε και ρωτάει για εσάς σαν πραγματικά να ενδιαφέρεται για εσάς.

Δοκιμάστε, λοιπόν, τις ακόλουθες 10 συμβουλές και δείτε τον κόσμο να χαμογελάει όλο και πιο διάπλατα όταν τον προσεγγίζετε.

1. Δείχνετε πάντα χαρούμενοι, όταν συναντάτε κάποιον και κάνετε τους άλλους να νιώθουν αγαπητοί. Δείξτε ότι σέβεστε τις απόψεις τους, ακόμα και αν διαφωνείτε με αυτές και ότι έχετε τη διάθεση να επικοινωνήσετε μαζί τους.

Διατηρήστε επαφή με τα μάτια και χαμογελάτε, όταν και ο άλλος χαμογελάει. Μιμηθείτε διακριτικά και με νόημα τις κινήσεις τους και έτσι θα καταλάβουν, ότι έχουν την αμέριστη προσοχή σας σε ό,τι τους λέτε.

2. Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να δείχνετε πάντα αλώβητοι από τα χτυπήματα της ζωής. Άλλωστε όλοι πληγώνονται κάποια στιγμή της ζωής τους και δείχνοντας ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο, πιο εύκολα κάνετε τους άλλους να σας συμπαθήσουν, όχι επειδή θα σας λυπηθούν, αλλά επειδή θα ταυτιστούν περισσότερο.

Η κάθε νέα γνωριμία δεν είναι διαγωνισμός για τον πιο επιτυχημένο και θα παρατηρήσετε πως τα πιο γοητευτικά άτομα που συναντήσατε στη ζωή σας δεν σας κοιτούσαν αφ’ υψηλού, αλλά ήταν εκείνα που παραδέχονταν γενναιόδωρα και με θάρρος τις αδυναμίες και τα κουσούρια τους. Έχετε την αυτοπεποίθηση να μη φοβάστε να δείξετε τις αδυναμίες σας, καθώς όλοι εκτιμούν εκείνον,

που θα δείξει το αληθινό ανθρώπινο πρόσωπό του και όχι κάποιον που θα τους παρουσιάσει μια επίπλαστη βιτρίνα. 3. Επιδιώκετε τη συμφωνία σε μια κουβέντα και όχι την ανούσια αντιπαράθεση. Άν

θέλετε όντως να ασκείτε ουσιαστική γοητεία σε όσους συναντάτε, μην ψάχνετε κάθε ευκαιρία για να τους πάτε κόντρα. Αν και οι περισσότεροι συνηθίζουμε τέτοιες αντιδράσεις και συχνά καταλήγουμε να τσακωνόμαστε, αντί απλά να συζητάμε, προσπαθήστε να βρείτε πρώτα τα σημεία που συμφωνείτε στην επιχειρηματολογία του άλλου και στη συνέχεια διαφωνήστε εποικοδομητικά και όχι από αντίδραση, ώστε να αναπτυχθεί μια ενδιαφέρουσα κουβέντα και όχι ένας καυγάς.

4. Αναζητάτε την επαφή με τους άλλους, χωρίς απαραίτητα ερωτικό υπονοούμενο.Μπορεί και το ερωτικό υπονοούμενο να υπάρξει φυσικά, αλλά αυτό είναι το θέμα ενός άλλου κειμένου. Η ανθρώπινη επαφή έχει μεγάλη δύναμη και ιδιαίτερα στις μέρες μας που ολόκληρα μοντέλα επικοινωνίας καταρρίπτονται μπροστά σε οθόνες και ψηφιακούς τρόπους επικοινωνίας.

Ενισχύστε τα λεγόμενα σας σε κάποιον, αγγίζοντάς τον, δείξτε του πόσο χαρήκατε για την προαγωγή του με ένα χτύπημα στην πλάτη και εκφράστε τη λύπη σας για κάτι που του συνέβη με μια αγκαλιά. Η γοητεία της ανθρώπινης επαφής είναι αδιαμφισβήτητη και πάντα επιθυμητή. 5. Αποδεχτείτε τα κουσούρια σας και μην πασχίζετε να τα κρύψετε, γιατί αυτό είναι φύσει αδύνατο. Κανείς δεν είναι τέλειος, όλοι το γνωρίζουν αυτό και αν προσπαθήσετε να λανσάρετε μια τέλεια εικόνα, τότε θα φανείτε περισσότερο αστείοι παρά

γοητευτικοί.

Μη φοβάστε να σαρκάσετε τα ψεγάδια σας και να δώσετε το ελεύθερο να γελάσουν και οι άλλοι μαζί σας. Όλοι εκτιμούν τον ακομπλεξάριστο τύπο που θα τους κάνει να νιώσουν κι εκείνοι άνετα με τα δικά τους τα κουσούρια. Δεν χρειάζεται άλλωστε να τα καταφέρνετε και να είστε ο καλύτερος σε ό,τι κάνετε. Κάποια πράγματα τα κάνουμε για πλάκα και αυτή η χαλαρή διάθεση είναι που κάνει κάποιον πέρα ως πέρα γοητευτικό.

6. Ρωτήστε να μάθετε πράγματα για τους άλλους, χωρίς να φοβάστε μη φανείτε αδιάκριτοι. Ρωτήστε πάντα με ευγένεια και ειλικρινές ενδιαφέρον και θα διαπιστώσετε, πως όλοι έχουν τη διάθεση να ανοίξουν τις καρδιές τους, αρκεί να τους γίνει η κατάλληλη ερώτηση με το κατάλληλο ύφος. Κάντε

τους άλλους να νιώσουν πως λένε κάτι ενδιαφέρον, δεδομένου ότι πάντα έχει ενδιαφέρον, όταν κάποιος μιλάει για τη ζωή του σε κάποιον που μόλις γνώρισε. Όσοι μας ασκούν τελικά γοητεία, είναι εκείνοι που δείχνουν αληθινό ενδιαφέρον για τις ζωές μας, κάνοντας έτσι κι εμάς να νιώθουμε λίγο πιο γοητευτικοί, όταν είμαστε ανάμεσά τους. 7. Φέρεστε το ίδιο καλά σε όλους. Είτε πρόκειται για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, είτε για τον σερβιτόρο στην καφετέρια που πίνετε τον καφέ σας, πρέπει να φέρεστε σε όλους με τον ίδιο σεβασμό και την ίδια ευγένεια.

Υπάρχει μάλιστα ο κλασικός τρόπος για να διαπιστώσετε το χαρακτήρα ενός ατόμου, αν βγείτε για φαγητό και παρατηρήσετε πως μιλάει και απευθύνεται στον σερβιτόρο του μαγαζιού. Εκεί θα καταλάβετε το ποιόν του και όχι στον τρόπο που απευθύνετε σε εσάς.

8. Βρείτε ένα τρόπο να θυμάστε τα ονόματα των άλλων. Επειδή είναι πολύ άσχημο το συναίθημα να απευθύνεται ο άλλος σε εσάς με το όνομά σας κι εσείς να αγωνιάτε να πεί κάποιος τρίτος το δικό του όνομα, για να το θυμηθείτε και επειδή είναι, επίσης, άσχημο να μην θυμούνται το δικό σας όνομα, προσπαθείτε πάντα να θυμάστε ονόματα και πρόσωπα.

Γοητεύετε βαθιά όσους νομίζουν ότι τους έχετε ξεχάσει αλλά εσείς αποδεικνύετε το αντίθετο αποκαλώντας τους με το όνομά τους και αναφέροντας δυο πιο προσωπικά πράγματα για εκείνους. Έτσι νιώθουν όμορφα για τον εαυτό τους και τον αντίκτυπο που έχουν καταφέρει εν αγνοία τους και μαζί με αυτούς νιώθετε όμορφα κι εσείς. 9.

Μην κομπάζετε για τις γνωριμίες σας και τα κατορθώματά σας. Μπορεί όντως να έχετε κύκλο ανθρώπων με σημαίνουσες προσωπικότητες μέσα σε αυτόν, αλλά αυτό δεν αποδεικνύει κάτι, ώστε να το αναφέρετε σε κάθε δεύτερη κουβέντα σας. Είναι εντυπωσιακό φυσικά να πίνατε κοκτέηλ την περασμένη εβδομάδα με την Jennifer Lopez, αλλά αυτό είναι πια παρελθόν.

Άλλωστε είστε αρκετά αγαπητοί, ώστε να χρησιμοποιείτε τέτοιου είδους φτηνά κόλπα για να γίνετε ακόμα πιο δημοφιλείς.

10. Μην φλυαρείτε και μάθετε να είστε λακωνικοί. Εσείς γνωρίζετε ποιος είστε και τι θέλετε από τη ζωή. Το θέμα είναι να μάθετε ποιος είναι και τι θέλει από τη ζωή το άτομο που βρίσκεται απέναντί σας και κουβεντιάζετε μαζί του. Αν δείξετε πρώτοι τη γοητεία σας, να είστε σίγουροι πως δεν θα αργήσει κι εκείνος να θέλει να μάθει τα πάντα για εσάς και θα έχετε το χρόνο να μιλήσετε κι εσείς για τον εαυτό σας, αφού το κρίνετε απαραίτητο.

Πηγή

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share