15 έξυπνες χρήσεις της μπατονέτας που θα σας κάνουν ομορφότερη!

Όλοι έχουμε μπατονέτες μέσα στο ντουλαπάκι του μπάνιου!

Και σχεδόν όλοι τις χρησιμοποιούμε για έναν και μόνο σκοπό: Για να καθαρίζουμε τα αυτιά μας.


Κι όμως! Οι μπατονέτες μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά πολύτιμες για την περιποίηση της επιδερμίδας, των μαλλιών αλλά και για το καθημερινό μακιγιάζ. Δείτε τα κόλπα που θα σας κάνουν την ζωή… πολύ πιο εύκολη.

Άρωμα πάντα και παντού Ψεκάστε με το άρωμά σας μερικές μπατονέτες και βάλτε τις σε μια πλαστική θήκη. Το άρωμα θα “κλειδωθεί” μέσα στην θήκη για αρκετές ώρες. Μπορείτε, να ακουμπάτε με τις μπατονέτες μέρη του σώματός σας (το μέσα μέρος των χεριών ή τον λαιμό ή το πίσω μέρος των αυτιών) κατά την διάρκεια της ημέρας για έξτρα νότες αρώματος!

Σωστό περίγραμμα στα χείλη

Κάντε προσεχτικά το περίγραμμα των χειλιών με μια μπατονέτα, την οποία έχετε “βουτήξει” σε λίγη πούδρα. Με τον τρόπο αυτό το κραγιόν δεν θα ξεφύγει από τα χείλη και εσείς δεν θα έχετε να ανησυχείτε όλη μέρα για την διάρκεια του χρώματος!

Σκιά ματιών… στο τσαντάκι Αν θέλετε να πάτε ένα ταξίδι και δεν έχετε χώρο στην τσάντα για πολλά καλλυντικά, πάρτε μερικές μπατονέτες και βουτήξτε τις σε διάφορες σκιές. Βάλτε τις στην συνέχεια σε πλαστικό σακουλάκι και στο νεσεσέρ σας.

Καμουφλάζ για τις άσπρες τρίχες Αν θέλετε να καμουφλάρετε με επιμέλεια τις άσπρες τρίχες, βάλτε με μια μπατονέτα λίγη ποσότητας σκιάς ματιών (η οποία θα είναι στην ίδια απόχρωση με τα μαλλιά σας) στις ρίζες των μαλλιών. Αυτή η κίνηση θα καμουφλάρει το ανεπιθύμητο γκριζάρισμα.

Σε περίπτωση που βάφετε τα μαλλιά στο σπίτι…

Εάν βάφετε τα μαλλιά στο σπίτι (ή εάν σας τα βάφει η φίλη ή η μαμά σας!) τότε μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από οξυζενέ και μαγειρική σόδα και με αυτό να αφαιρέσετε λεκέδες από το χρώμα στο δέρμα, στο τέλος του βαψίματος. Η μπατονέτα θα σας βοηθήσει πολύ να καθαρίσετε τα πιο “δύσκολα” σημεία -π.χ. γύρω από τα αυτιά.

Φερμουάρ που λειτουργεί

Βάλτε λίγο σαμπουάν σε μια μπατονέτα και τρίψτε το φερμουάρ που έχει “κολλήσει”. Με τον τρόπο αυτό, το σαμπουάν θα λειτουργήσει ως λιπαντικό και κάνει το φερμουάρ θα ξεκολλήσει!

Καθαρό πιστολάκι Αν θέλετε να έχετε ένα πιστολάκι που λειτουργεί τέλεια, να το καθαρίζετε συχνά με μια μπατονέτα. Αυτή η κίνηση θα ξεμπλοκάρει την σκόνη και το μπιστολάκι θα κάνει καλύτερη δουλειά στα μαλλιά σας.

Τέλειο μανικιούρ και πεντικιούρ

Ρίξτε λίγο ξεβαφτικό νυχιών σε ένα μπουκάλι και βουτήξτε μια μπατονέτα. Με αυτήν καθαρίστε προσεχτικά το μανό που ξέφυγε γύρω από τα νύχια, αν κάνετε το μανικιούρ ή το πεντικιούρ μόνη σας.

Ντεμακιγιάζ για τα μάτια

Αν σας έχει τελειώσει το ντεμακιγιάζ ματιών, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να βουτήξετε μια μπατονέτα μέσα στην ενυδατική σας κρέμα και με αυτήν να περάσετε όλο το βλέφαρο. Μπορείτε στην συνέχεια να χρησιμοποιήσετε την στεγνή πλευρά της μπατονέτας για να καθαρίσετε προσεχτικά την κρέμα.

Στοπ στους μαύρους κύκλους!

Βουτήξτε δύο μπατονέτες σε ενυδατική κρέμα ματιών (που ιδανικά θα περιέχει καφεΐνη και αγγούρι, καθώς αυτά βοηθούν στην σύσφιξη της επιδερμίδας) και στην συνέχεια βάλτε τις για ένα βράδυ σε μια πλαστική σακούλα και στην κατάψυξη. Το πρωί τοποθετήστε τις μπατονέτες κάτω από τα μάτια για να απομακρύνετε τους μαύρους κύκλους.

Το πιο εύκολο smokey eye Κάντε μια γραμμή πάνω από το μάτι με το μολύβι σας και στην συνέχεια “σβήστε” τη με μια μπατονέτα. Βάλτε σε μια άλλη μπατονέτα σκιά ματιών και “σβήστε” την γραμμή του μολυβιού μέχρι να φτιάξετε το εφέ του σέξι smokey eye.

Πιο πυκνές βλεφαρίδες

Η πούδρα μπορεί να κάνεις τις βλεφαρίδες σας να μοιάζουν πιο γεμάτες! Αυτό που έχετε μόνο να κάνετε είναι να βάλετε λίγη πούδρα πάνω στην μπατονέτα και στην συνέχεια να περάσετε τις βλεφαρίδες. Από πάνω θα βάλετε αρκετές στρώσεις μάσκαρα.

Σημάδια της μάσκαρα

Αν έχετε βάλει την σκιά στα μάτια και αφού περάσετε την μάσκαρα δείτε πως έχει ξεφύγει λίγη ποσότητα στο δέρμα, αυτό που θα κάνετε είναι να πάρετε μια μπατονέτα και να καθαρίσετε με προσοχή τα σημάδια. Δεν θα χρειαστεί έτσι να κάνετε όλο το μακιγιάζ από την αρχή!

Λαμπερές ψεύτικες βλεφαρίδες Για να αποφύγετε το… χάος όταν κολλάτε τις ψεύτικες βλεφαρίδες, πάρτε μια μπατονέτα και τοποθετήστε στην άκρη της λίγη κόλλα. Περάστε με αυτήν την βάση από τις ψεύτικες βλεφαρίδες. Περιμένετε δύο λεπτά και κολλήστε τις όσο πιο κοντά γίνεται στις αληθινές σας βλεφαρίδες.

Το eye liner στην εντέλεια! Για να σβήσετε όποια λάθη στο eye liner, περάστε μια μπατονέτα από ξεβαφτικό ματιών και διορθώστε την γραμμή. Εναλλακτικά μπορείτε να διορθώσετε την γραμμή του eye liner με μια μπατονέτ,α την οποία έχετε πριν βουτήξει μέσα στο κονσίλερ σας.

Πηγή

Via

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share