Συζήτηση στις Βρυξέλλες για τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα, ενοχλημένη η εισηγήτρια

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έρχεται τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου το θέμα των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έφτασε το

θέμα των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, μετά την αποκάλυψη πως η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη και την προσπάθεια παγίδευσης του τηλεφώνου του με το λογισμικό Predator.

Το θέμα θα απασχολήσει και την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ «παρά την αντίδραση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο συμμετέχει η Νέα Δημοκρατία, η πλειοψηφία των πολιτικών ομάδων υιοθέτησε το αίτημα των Σοσιαλιστών για εισαγωγή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του εν λόγω θέματος. Μάλιστα στη συζήτηση θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις τόσο εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Συζήτηση στην Επιτροπή PEGA

Σήμερα ξεκίνησε στην επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου η εξέταση για το συγκεκριμένο ζήτημα των υποκλοπών δημοσιογράφων αλλά και εκπροσώπων θεσμών.

Ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, που είναι και ο πρωταγωνιστής της συγκεκριμένης υπόθεσης στην Ελλάδα, θα βρεθεί ενώπιον της επιτροπής σε ξεχωριστή ακρόαση μαζί με Ισπανούς ευρωβουλευτές, οι οποίοι επίσης είχαν εντοπίσει λογισμικά παρακολούθησης στα κινητά τους.

Ενοχλημένη από τη διαχείριση της υπόθεσης η εισηγήτρια της Επιτροπής

Η εισηγήτρια της επιτροπής PEGA, Σόφι Ίντβελντ, σε ανάρτησή της στο twitter, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένη από τις απαντήσεις που δίνονται στην Επιτροπή

Συγκεκριμένα αντέδρασε για την επίκληση του απορρήτου εκ μέρους των Ελλήνων αξιωματούχων, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το δεύτερο πάνελ της επιτροπής PEGA δυστυχώς εξελίσσεται σε κωμικό σκετς τύπου “Ο υπολογιστής-λέει-Όχι” Σχεδόν καμία απάντηση, επειδή “δεν είναι μέσα στις δυνατότητές μας”, “κανένα σχόλιο για τις υποθέσεις”, “ζήτημα εθνικής ασφάλειας επομένως άκρως απόρρητο”».


Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share