Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. τέσσερις άντρες

Τέσσερα άτομα που φέρονται να είχαν προσεγγίσει την 12χρονη έχουν μπει στο μικροσκόπιο της αστυνομικής έρευνας, μετά τη σύλληψη του 53χρονου που

κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το άτυχο κορίτσι στα Σεπόλια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν στοχευμένες κλήσεις σε πρόσωπα για να δώσουν καταθέσεις, ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί η 12χρονη να αναγνωρίσει πρόσωπα στο πλαίσιο της έρευνας για την ταυτοποίηση των «πελατών»-βιαστών.

Πολύ σημαντική ήταν η εξέλιξη που αφορά στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο από την Εισαγγελία. Οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές εντείνουν την έρευνά τους για να αποκαλυφθούν όλοι εκείνοι που βίασαν το κορίτσι σε αυτοκίνητα και δωμάτια αλλά και αυτοί που επιχείρησαν να κλείσουν ραντεβού μαζί του.

Η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων έχει συλλέξει υλικό που ξεδιπλώνει τη δράση του 53χρονου, ενώ έχει βάλει στο μικροσκόπιο μία σειρά από διαδικτυακά προφίλ που ήρθαν σε επαφή με τον 53χρονο καταστηματάρχη για να κλείσουν ραντεβού με την 12χρονη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ονόματα στα προφίλ συνήθως δεν αντιστοιχούσαν στα πραγματικά στοιχεία του χρήστη, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και «πακιστανικά» τηλέφωνα (που αντιστοιχούν σε «αχυρανθρώπους»). Αυτό, πάντως, δεν σημαίνει ότι οι Αρχές δε μπορούν να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους.

Ο 53χρονος είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ σε εφαρμογή που χρησιμοποιείται -μεταξύ άλλων- από παιδόφιλους και παρέχει ανώνυμο τσατ (ανταλλαγή μηνυμάτων). Ωστόσο, κανείς δεν αποκλείει και το σενάριο να εξέδιδε την 12χρονη και μέσω ατόμων του κύκλου του, χωρίς δηλαδή να προηγηθεί συνεννόηση μέσω της εφαρμογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία έχει ζητήσει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών του κατηγορουμένου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα θύματά του ή όχι. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι τέτοιου είδους εγκληματικές συμπεριφορές εμφανίζονται από άτομα που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν ευάλωτα παιδιά. Το μεγάλο ερώτημα είναι ποια είναι η ταυτότητα των «πελατών» του, που βίασαν το παιδί και εάν ο 53χρονος είχε συνεργούς στο εγκληματικό του σχέδιο.

Υπάρχει πίσω από εκείνον κάποιο κύκλωμα παιδοφιλίας ή δρούσε μόνος του;

Μέχρι στιγμής η 12χρονη φέρεται να έχει αναγνωρίσει έναν άντρα, ηλικίας 42 ετών, που έκλεισε μέσω του 53χρονου ραντεβού. Οι Αρχές ψάχνουν τους υπόλοιπους «πελάτες» του 53χρονου μέσα από την εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων, που θα δείξουν όλες τις επαφές του τους τελευταίους μήνες.

Ο 53χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στον Ανακριτή, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον 42χρονο που κατηγορείται ότι ήταν ένας από τους «πελάτες» που βίασαν το παιδί.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αρκετοί ήταν αυτοί που βλέποντας τις φωτογραφίες της ανήλικης στο ψεύτικο προφίλ, έστειλαν διαδικτυακά μηνύματα που έγραφαν «είσαι πολύ μικρή, πρόσεχε». Οι άντρες αυτοί νόμιζαν ότι απευθύνονταν στην 12χρονη, ωστόσο, τα μηνύματά τους διαβάζονταν από τον 53χρονο. Το φρικτό είναι ότι υπήρχαν άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον 53χρονο για να συναντηθούν με την ανήλικη.

Ο 53χρονος φέρεται να ζητούσε ως αμοιβή από τον κάθε «πελάτη» από 50 έως 100 ευρώ. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ανηλίκων προσπάθησαν να «χαρτογραφήσουν» τα σημεία όπου το κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού. Το ένα είναι το κατάστημα του 53χρονου, το άλλο ένας χώρος που ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί και το τρίτο αυτοκίνητα. Αυτό που θυμάται το κορίτσι είναι ότι -με τη μεσολάβηση του συλληφθέντα- τη μετέφεραν σε δωμάτια και αυτοκίνητα, όπου τη βίαζαν. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ουδέποτε το παιδί είχε πάρει χρήματα από αυτούς τους άντρες. Τα χρήματα παραδίδονταν στον 53χρονο.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι «υπήρχε ένας αρρωστημένος κύκλος παιδόφιλων γύρω από τον 53χρονο». Η αποκάλυψη της δράσης του 53χρονου ήρθε μία ημέρα που το παιδί είχε πάει σε σπίτι συγγενικού του προσώπου. Συγγενής της 12χρονης παρατήρησε ότι η ανήλικη ασχολούνταν για ώρα με το κινητό της τηλέφωνο, μέχρι που κάποια στιγμή είδε τα σοκαριστικά μηνύματα που είχε λάβει από τον δράστη.

Ακολούθησε η ενημέρωση της μητέρας και η καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δράση του 53χρονου είχε ξεκινήσει πολύ καιρό πριν, όταν θώπευε το παιδί σε διάφορα σημεία του σώματός του, μέσα στην επιχείρηση που διατηρεί στον Κολωνό, ενώ από το καλοκαίρι και μετά ο δράστης φέρεται να βίαζε την ανήλικη με την απειλή όπλου. Στη συνέχεια, άρχισε να εκδίδει το παιδί σε άλλους άντρες έναντι αμοιβής.

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share