Αλαλούμ με την ασφάλεια πτήσεων την ημέρα της απεργίας

Πτήσεις χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας, βάζοντας σε κίνδυνο τους

επιβάτες όπως καταγγέλλεται, πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη Τετάρτη (09/11/2022) από αεροδρόμια της χώρας,  σύμφωνα με την Ομοσπονδία εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ).

Η ΟΣΥΠΑ συμμετείχε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ. Η διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) είχε προσφύγει κατά της απεργίας, όμως η αγωγή της απορρίφθηκε από το δικαστήριο και η απεργία της ΟΣΥΠΑ κρίθηκε νόμιμη. Απόφαση που δεν ανέμενε η διοίκηση της ΥΠΑ, όπως φαίνεται, καθώς με χειρισμούς της τελευταίας στιγμής, προσπάθησε να παρακάμψει την απεργία των εργαζομένων.

Η ΟΣΥΠΑ στην καταγγελία της αναφέρει: «Η ΟΣΥΠΑ με αφορμή την απεργία της ΑΔΕΔΥ της 09.11.22 και την απόρριψη της αγωγής της ΥΠΑ και της Κυβέρνησης κατά της ΟΣΥΠΑ για την ανωτέρω απεργία της ΑΔΕΔΥ, οφείλει να ενημερώσει το επιβατικό κοινό, τις αεροπορικές εταιρείες καθώς και τις νομικές υπηρεσίες του Κράτους, ότι κατά τη διάρκεια της συμμετοχής εργαζομένων της ΥΠΑ στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια δίχως τις απαραίτητες από το νόμο προϋποθέσεις βάζοντας σε κίνδυνο τους επιβάτες.

Επίσης η Διοίκηση της ΥΠΑ στην προσπάθειά της να παρακάμψει την απεργία των εργαζομένων, έφερε όχημα της πυροσβεστικής προκειμένου να συνδράμει σε προσγείωση, κάτι το οποίο είναι παράνομο καθώς δεν είναι πυροσβεστικό αεροδρομίου, ούτε έχει το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό. Επιπροσθέτως ενημερώνουμε όλους όσοι έχουν εμπλακεί σε παράνομες πράξεις ότι, αν δεν παρέμβει ο εισαγγελέας αυτεπάγγελτα, θα ζητήσουμε εμείς τη διερεύνηση από τις διοικητικές αρχές και τον Εισαγγελέα, στον οποίο και θα παραχωρήσουμε όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία».

Η απάντηση της διοίκησης της ΥΠΑ ήταν η εξής: «Εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής απεργίας της 9/11/2022 δημιουργήθηκε μικρής κλίμακας παρερμηνεία της εκτίμησης της έκτασης άσκησης των νόμιμων δικαιωμάτων των απεργών, η οποία θα αποσοβηθεί καθώς εφεξής θα υπάρχει προγενέστερη επικοινωνία προ των απεργιών της ΟΣΥΠΑ μεταξύ Διοίκησης και απεργών».

Πηγή

Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share