«Ξεγέλασαν» το face id του κινητού του και του έκλεψαν 4.000 ευρώ

Διατάχθηκε προκαταρτική έρευνα από τις αρμόδιες αρχές για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Μια περίεργη περίπτωσης απάτης και κλοπής εκτυλίχθηκε στον Βόλο, με θύμα έναν

επιχειρηματία. Οι δράστες κατάφεραν να υποκλέψουν το face-id του κινητού του θύματος και του απέσπασαν περίπου 4.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το thenewspaper, το περιστατικό έλαβε χώρα τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο επιχειρηματίας έλαβε μήνυμα στο κινητό του από άγνωστο άνδρα, ο οποίος προφασίστηκε πως ήθελε να αγοράσει προϊόντα που εμπορευόταν το θύμα. Ο επιτήδειος του ζήτησε τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού που διαθέτει ο Βολιώτης σε ελληνική τράπεζα για να του καταθέσει, υποτίθεται, το κόστος των εμπορευμάτων.

Ο επιχειρηματίας αμέσως εισήλθε μέσω εφαρμογής στο e-banking του χρησιμοποιώντας face -id, προκειμένου να αντιγράψει τον αριθμό του λογαριασμού του. Μόλις όμως πραγματοποίησε την ταυτοποίηση, ο απατεώνας απέκτησε πρόσβαση στο λογαριασμό του άνδρα και τον «άδειασε», αποσπώντας περίπου 4.000 ευρώ.

Η τράπεζα του θύματος έστειλε άμεσα ειδοποίηση στο κινητό του για την μεταφορά των χρημάτων, με τον επιχειρηματία να εισέρχεται εκ νέου στο e-banking του μέσω ηλεκτρονικής ταυτοποίησης προσώπου (face id), δίνοντας άθελά του έγκριση για να πραγματοποιηθεί η συναλλαγή.

Ο επιχειρηματίας κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστου για το περιστατικό, ενώ διατάχθηκε προκαταρτική έρευνα από τις αρμόδιες αρχές για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share