Πέτσας: Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός,καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού λέγοντας πως αποτελεί ένα στοίχημα για την επόμενη τετραετία μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ μετά και την προαναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για αύξηση στον κατώτο μισθό από τον Απρίλιο του 2023, ο κ. Πέτσας δήλωσε:

«Η αύξηση έρχεται από 1η Απρίλιου για να φέρει ο πρωθυπουργός πιο κοντά στη τσέπη τους οι πολίτες τις αυξήσεις ώστε να αντιμετωπίσουν οι πολίτες τις προκλήσεις που έρχονται».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η αύξηση αποτελεί ένα μήνυμα καθώς «η αύξηση των μισθών σε όλη την οικονομία περνάει μέσα από δύο βασικά πράγματα, την αύξηση των επενδύσεων που φέρνουν δουλειές κι αυτές οι δουλειές φέρνουν μείωση της ανεργίας, άρα ανεβαίνουν οι απαιτήσεις για αύξηση μισθών»

«Το στοίχημα είναι να δουν οι πολίτες ότι αυτό που λέει ο πρωθυπουργός το εννοεί» ανεφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Όσον αφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ο κ. Πέτσας επεσήμανε τα εξής: «Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα γίνουν Άνοιξη 23. Το βασικό στοίχημα είναι να δουν οι πολίτες ότι αυτό που λέει το εννοεί. Ό,τι είπε για μείωση φόρων για δουλείες, το έκανε και πιο γρήγορα. Είναι συνεπής σε ό,τι είπε» δήλωσε ο υφυπουργός.

Σημείωσε επίσης ότι καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης στους δημόσιους υπαλλήλους. «Δημόσιοι υπάλληλοι είδαν κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ήταν μια δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα καταργηθεί, πλήρως και για όλους» ανέφερε σχετικά.

Παράλληα τόνισε πως για πρώτη φορά γίνεται συζήτηση για μπόνους στο δημόσιο για την επίτευξη στόχων και αναπροσαρμογή του μισθολογίου για πρώτη φορά μετά το 2011.

Ο αναπληρωτής υπουργός σχολίασε και την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα λέγοντας ότι «η Ελλάδα δεν ετεροπροσδιορίζεται όσον αφορά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Γνωρίζει η ίδια πότε θα ασκήσει οποιοδήποτε δικαίωμα της αναφαίρετο, όπως είναι η επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων και ξέρει πάντα να στέκεται ενωμένη απέναντι σε κάθε πρόκληση»

Τέλος, μίλησε και για την αναδίπλωση του Der Spiegel σχετικά με το ζήτημα της «νεκρής Μαρίας». «Πρόκειται για μια κορυφαία στιγμή, πρώτον για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα ξένα μέσα το θέμα της μεταναστευτική μας πολιτικής τα τελευταία χρόνια», είπε. Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο κατέληξε δηλώνοντας :«Θυμίζω ότι όταν είχε αρχίσει να διαχέεται η πληροφορία για την ύπαρξη ενός νεκρού παιδιού, όλη η προσπάθεια της κυβέρνησης ήταν να διερευνήσουμε την υπόθεση. Κι έφτανε η αξιωματική αντιπολίτευση να καταγγέλλει. Και χθες έπρεπε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ζητήσει συγγνώμη. Είναι προς τιμή του γερμανικού μέσου που ανασκεύασε, αλλά θα περίμενα μεγαλύτερο πολιτικό θάρρος από τον κ. Τσίπρα»

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share