Εκοιμήθη ο πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος

Ο πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας

Εκοιμήθη ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος ο οποίος αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η είδηση του θανάτου του πρώην Πατριάρχη έγινε γνωστή μετά από την ανάρτηση που έκανε στα social media ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης.

Να αναφέρουμε ότι ο πρώην Πατριάρχη είχε καθαιρεθεί από τον πατριαρχικό θώκο μετά από καταγγελίες για κακοδιαχείριση των οικονομικών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και για κάποιες αγοραπωλησίες της εκκλησιαστικής περιουσίας στους Αγίους Τόπους.

Ο π. Τιμόθεος Ηλιάκης που έγινε ευρύτερα γνωστός ως πνευματικός του Ανδρέα Παπανδρέου και της Δήμητρας Λιάνη- Παπανδρέου αναφέρει στο facebook του: «Ο Πατριάρχης πρ. Ιεροσολύμων Ειρηναίος, ο πολύπαθος, καλοκάγαθος, αγιασμένος από τον μεγάλο Σταυρό που σήκωσε πέταξε στους Ουρανούς. Άντεξε με Ιώβειο υπομονή και γενναιότητα την κακία των ανθρώπων και μάλιστα αυτών που ευεργέτησε, ευλογούσε τους πάντες δεν αγανάκτησε. Σαν γνήσιος Αγιοταφίτης έπρεπε να είναι στα Ιεροσόλυμα να ταφεί δίπλα στους Πατριάρχες Ιεροσολύμων, αλλά και εδώ μικροψυχία, κακία και φθόνος, μα δεν πειράζει τον τιμά ο Θεός και οι Άνθρωποι που τον αγάπησαν και του στάθηκαν. Περισσότερα για τα της κηδείας και ταφής θα ανακοινωθούν μέσα στην ημέρα».

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share