Κορονοϊός: Αρνητικό τεστ για ταξιδιώτες από Κίνα επιβάλλει η Γερμανία

Μέτρα και από Σουηδία – Γερμανία για να περιοριστεί η διασπορά του κοροονοϊού στην Ευρώπη μέσω της Κίνας.

Η Γερμανία αλλάζει τους κανονισμούς εισόδου στη χώρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα και εφεξής θα απαιτεί τουλάχιστον ένα αρνητικό rapid test για κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Επιπλέον, θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι κατά την είσοδο στη χώρα για τυχόν παραλλαγές του κορονοϊού καθώς και εκτεταμένη παρακολούθηση των λυμάτων, ανέφερε ο ίδιος σε σημερινή του ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα και η Σουηδία, ανάμεσα σε πολλές άλλες χώρες, ανακοίνωσε ότι θα απαιτεί από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για κόβιντ προτού εισέλθουν στη χώρα.

Χθες Τετάρτη σε μια συντονισμένη προληπτική προσέγγιση δεδομένων των εξελίξεων σε σχέση με την εξάπλωση της COVID-19 στην Κίνα συμφώνησαν τα κράτη μέλη της ΕΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Σουηδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Οι αποφάσεις λήφθηκαν σε συνάντηση της ολοκληρωμένης πολιτικής αντιμετώπισης κρίσεων (IPCR) με τη συμμετοχή των κρατών μελών και των συνδεδεμένων χωρών του Σένγκεν.

Κορονοϊός: Ανησυχία για τη νέα υποπαραλλαγή ΧΒΒ.1.5

Παράλληλα η ανησυχία για το ενδεχόμενο έξαρσης της πανδημίας εντείνεται

από το γεγονός ότι μια νέα υποπαραλλαγή του κορονοϊού, η ΧΒΒ.1.5, η οποία εξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό σε ολοένα και περισσότερες χώρες τείνει να γίνει κυρίαρχη, είναι η πιο μεταδοτική που έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα.

Η επιδημιολόγος δρ Μαρία Βαν Κερκχόβε του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), δήλωσε ότι η νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον έχει ήδη ανιχνευθεί σε 29 χώρες και πιθανώς υπάρχει σε ακόμη περισσότερες στην πραγματικότητα. Το νέο στέλεχος διαθέτει μεταλλάξεις που του επιτρέπουν να μολύνει γρήγορα και να πολλαπλασιάζεται.

«Ανησυχούμε για το πλεονέκτημα της στη μετάδοση. Ιδίως σε μερικές χώρες της Ευρώπης και στη Βόρεια Αμερική, κυρίως στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, η ΧΒΒ.1.5 έχει γρήγορα αντικαταστήσει άλλες παραλλαγές που κυκλοφορούσαν», ανέφερε η ίδια και επεσήμανε ότι σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα από τον ΠΟΥ μια αξιολόγηση κινδύνου για την ΧΒΒ.1.5.

Σήμερα εκτιμάται ότι, εξαιτίας της ΧΒΒ.1.5, οι μολύνσεις στις ΗΠΑ διπλασιάζονται κάθε περίπου δύο εβδομάδες. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) της χώρας υπολογίζουν ότι η ΧΒΒ.1.5 ευθυνόταν για περίπου τέσσερις στις δέκα νέες λοιμώξεις (40,5%) από κορονοϊό στις ΗΠΑ στο τέλος Δεκεμβρίου, έναντι μόλις 4% στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ αύξηση παρουσιάζουν και οι εισαγωγές στα αμερικανικά νοσοκομεία των ασθενών με Covid-19.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share