Ρώσος μισθοφόρος που εγκατέλειψε την Wagner δολοφονήθηκε με βαριοπούλα

Κοιτάζοντας προς την κάμερα, ο Γιακουσένκο σε καθιστή θέση λέει το όνομά του και το έτος γεννήσεώς του

Ένα βίντεο που δείχνει την εκτέλεση με βαριοπούλα ενός Ρώσου πρώην μισθοφόρου, ο οποίος εγκατέλειψε την ομάδα μισθοφόρων Wagner ενώ πολεμούσε στην Ουκρανία, ανέβηκε σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο δίκτυο Grey Zone του Telegram που συνδέεται με την ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση , ένας άνδρας λέει ότι ονομάζεται Ντμίτρι Γιακουσένκο, είναι 44 ετών, έχει γεννηθεί στην Κριμαία και έφυγε από τη φυλακή πριν ενταχθεί στην Wagner.

«Σχεδίαζα να βρω κάποια τρύπα, όπως λένε να το σκάσω», λέει και προσθέτει ότι «δεν είναι ο δικός μου πόλεμος» και ότι σκοπεύει να εγκαταλείψει.

Σύμφωνα με το Grey Zone, ο άνδρας αυτός συνελήφθη αργότερα στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο.

Η περίπτωση του Γιακουσένκο είναι ίδια με αυτή του Γιεβγκένι Νουτσίν, ένας άλλος αποστάτης μισθοφόρος που εκτελέστηκε με τον ίδιο τρόπο και το βίντεο αναρτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Στο οπτικό υλικό που έχει υπότιτλο: «Βίντεο από την δίκη για προδοσία» ο Γιακουσένκο φαίνεται με το κεφάλι του κολλημένο σε έναν τοίχο από τούβλα, ενώ ένα άγνωστο πρόσωπο με στολή παραλλαγής στέκεται από πίσω του κρατώντας μια βαριοπούλα.

Κοιτάζοντας προς την κάμερα, ο Γιακουσένκο σε καθιστή θέση λέει το όνομά του και το έτος γεννήσεώς του.

«Βρισκόμουν στους δρόμους της πόλης Ντνίπρο όπου δέχτηκα ένα χτύπημα στο κεφάλι και λιποθύμησα, ξύπνησα μέσα σε αυτό το δωμάτιο και μου είπαν ότι θα δικαστώ», λέει.

Έπειτα από αυτό, το πρόσωπο που στέκεται από πίσω του σηκώνει την βαριοπούλα και τον χτυπάει με αυτή στο κεφάλι. Σε αυτό το σημείο, η εικόνα θολώνει.

Ακούγεται ένας δυνατός ήχος και ο Γιακουσένκο πέφτει στο πάτωμα. Ο άνδρας με τη στολή παραλλαγής σηκώνει και πάλι ψηλά τη βαριοπούλα.

Στη συνέχεια εμφανίζεται ένα υπότιτλος στο βίντεο που λέει: «Λύεται η συνεδρίαση». Το Reuters δεν ήταν άμεσα σε θέση να πιστοποιήσει την αυθεντικότητα του βίντεο.

Πηγή ...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share