Μέχρι την Πέμπτη οι αιτήσεις ανέργων για συμμετοχή στα προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες


Λόγω τεχνικών προβλημάτων στην πλατφόρμα voucher.gov.gr από την Παρασκευή 10/03/2023 έως τη Δευτέρα 13/03/2023, παρατείνεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων ανέργων για την κατάρτιση ωφελούμενων του έργου «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες» έως την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και ώρα 23:59.

Όσοι υποψήφιοι υπέβαλαν αίτηση την Παρασκευή 10/03/2023, παρακαλούνται, λόγω του τεχνικού προβλήματος, να την υποβάλουν εκ νέου και να κρατήσουν το ΚΑΥΑΣ που θα παραχθεί.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 200 ωρών. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης). Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - NextGenerationEU.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise-kai-ekpaideutiko-periekhomeno/eggraphe-sto-metroo-opheloumenon-katartises-meso-ton-k-e-di-bi-m-ton-e-i-kai-ton-adeiodotemenon-k-d-b-m

Όλοι όσοι υποβάλουν αίτηση εντός της προθεσμίας και πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελούμενων και στη συνέχεια θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις διευθύνσεις:

https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-katartisis-ghia-to-tamio-anakampsis

https://www.voucher.gov.gr/

...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share