Πώς μια 24χρονη με 1.500 ευρώ μισθό μάζεψε 75.000 σε τέσσερα χρόνια

Η αποταμίευση είναι κάτι που δύσκολα κάνουμε.

Για να αποδώσει η αποταμίευση απαιτεί στερήσεις και θυσίες που λίγοι είναι

διατεθειμένοι να κάνουν. Πάντως, όπως και όλα τα πράγματα, έχει και αυτή τα μυστικά της και ο καθένας θα μπορούσε να βάλει τα οικονομικά του σε τάξη. Βέβαια, αυτό που έκανε η 24χρονη Ji-hyen Kwak από τη Νότια Κορέα, είναι σε άλλο επίπεδο.

Η νεαρή έγινε πρώτο θέμα στη χώρα της, αφού μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια κατάφερε και μάζεψε 75.000 ευρώ, δηλαδή 100 εκατομμύρια won, ενώ είχε μισθό 1.500 ευρώ από τη βασική της δουλειά. Τα νούμερα δεν βγαίνουν αρχικά, αλλά η ίδια εξήγησε ακριβώς πως το κατάφερε.

Όπως είπε η ίδια «Έπιασα δουλειά στα 19 μου και δουλεύω μέχρι και σήμερα, μαζεύοντας 75 χιλιάδες μέσα σε τέσσερα χρόνια κάνοντας και δεύτερη δουλειά, αποταμιεύοντας συνεχώς. Και δεν έχω καμία τύψη». Στερήθηκε πολλά όλα αυτά τα χρόνια, διαθέτοντας μόλις 6 ευρώ για φαγητό τον μήνα. Τρώει κυρίως ρύζι, ενώ συνεχώς κυνηγάει προσφορές και κουπόνια, που μπορούν να της χαρίσουν μέχρι και δωρεάν φαγητό.

Πίνει μόνο νερό βρύσης και φθηνό τσάι, ενώ για να μη χαλάσει χρήματα σε μέσα μεταφοράς, περπατάει κάθε μέρα δυο ώρες από και προς τη δουλειά. Γιατί όμως τα έκανε όλα αυτά;

Είχε σκοπό να αγοράσει το δικό της σπίτι, κάτι που κατάφερε τελικά, ώστε να μην μένει άλλο με τους γονείς της. Μέσω του καναλιού που άνοιξε πλέον στο YouTube, δίνει συμβουλές σε νέους που θέλουν να καταφέρουν ότι κατάφερε εκείνη με στερήσεις, αλλά αρκετά σύντομα.
πηγη
...
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share